Geluk bij ongeluk voor Ajax: angst voor zware blessure Van de Beek ongegrond

Geluk bij ongeluk voor Ajax: angst voor zware blessure Van de Beek ongegrond

Gepubliceerd: maandag 26 augustus 2019 om 07:43ma 26-08-2019 om 07:43

Laatste update: maandag 26 augustus 2019 om 07:51ma 26-08-2019 om 07:51

Een hakje op de vrijdagtraining zorgt ervoor dat Donny van de Beek voorlopig niet inzetbaar is bij Ajax. Volgens De Telegraaf vreesden de Amsterdammers aanvankelijk dat de 22-jarige middenvelder zijn hamstring had afgescheurd.

Dat bleek na onderzoek in het ziekenhuis mee te vallen: het gaat 'slechts' om een verrekking. Van de Beek liep de blessure vrijdag op na een hakje op de training. Daardoor mist hij woensdag de cruciale Champions League-return van Ajax tegen APOEL Nicosia. Het is de eerste keer in 150 wedstrijden dat Van de Beek geen minuten gaat maken.

Het is nog niet bekend wanneer Van de Beek weer kan spelen. Hij staat korter aan de kant dan de acht weken die voor een gescheurde hamstring staan. Zijn blessure komt hoe dan ook op een slecht moment voor Ajax-trainer Erik ten Hag, die niet kan beschikken over Carel Eiting (geblesseerd), Noussair Mazraoui (geschorst) en Lasse Schöne (vertrokken). Verdediger Lisandro Martinez is nu een optie voor het middenveld.

Onduidelijk is nog of en hoe de blessure van Van de Beek invloed heeft op zijn verwachte transfer naar Real Madrid. 'Een geluk bij een ongeluk voor Ajax is dat de kans toeneemt dat Van de Beek in Amsterdam blijft te bewonderen', verwacht De Telegraaf.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws