De Ligt: 'Ik weet niet waar dat aan ligt, in de jeugd bij Ajax was dat al zo'

De Ligt: 'Ik weet niet waar dat aan ligt, in de jeugd bij Ajax was dat al zo'

Gepubliceerd: maandag 26 augustus 2019 om 08:38ma 26-08-2019 om 08:38

Laatste update: maandag 26 augustus 2019 om 09:06ma 26-08-2019 om 09:06

Matthijs de Ligt staat niet te kijken van zijn moeizame start bij Juventus. In de seizoensopener van de Italiaanse kampioen tegen Parma (0-1 zege) zat de twintigjarige verdediger, die voor 75 miljoen euro overkwam van Ajax, negentig minuten op de bank.

De Ligt begon met een ongelukkige eigen goal aan de voorbereiding en werd tegen Atlético Madrid zoek gespeeld door João Félix. "Ik ben in de voorbereiding eigenlijk nooit meteen op mijn best", verklaart hij in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Ik weet niet precies waar dat aan ligt, maar ik moet altijd even op gang komen, in de jeugd bij Ajax was dat al zo. Vaak groei ik daarna in het seizoen. Ik merk nu ook dat ik steeds fitter en sterker word."

"Ik zit ook nog steeds in een gewenningsfase, wat dat betreft is het niet zo dat ik me al zorgen maak. Wanneer ik me precies in het team speel, is aan mezelf", vervolgt De Ligt, die het logisch vindt dat hij moet wennen. "Ik kwam in een helemaal nieuwe spelersgroep en ik sprak de taal nog niet. Bovendien stroomde ik later in, de rest van de groep was al even aan het werk met de methodes van de nieuwe trainer. Maar het gaat steeds beter."

Bij Juventus is De Ligt ploeggenoot van grote spelers als Cristiano Ronaldo en Gianluigi Buffon. "Elke dag trainen met deze gasten; daar word je vanzelf sterker van. Los daarvan bevalt het leven in Italië ook goed. Met mijn vriendin heb ik besloten om zo weinig mogelijk tussendoor naar Nederland te gaan. We willen ons leven hier opbouwen, dit is ons nieuwe thuis. Ik heb veel contact met Stefan de Vrij (Inter, red.), die niet ver weg woont. Lasse Schöne (Genoa, red.) heb ik nog een succes-appje gestuurd. Maar ik wil het vooral allemaal zelf ontdekken."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws