Update: Weg voor Dolberg naar Frankrijk lijkt vrij: overname van OGC Nice afgerond

Update: Weg voor Dolberg naar Frankrijk lijkt vrij: overname van OGC Nice afgerond

26-08-2019 19:30 Laatste update: 19:30
48

De kans is klein dat de transfer van Kasper Dolberg naar OGC Nice maandag wordt afgerond. Ajax wacht nog op een bankgarantie uit Frankrijk, weet Jack van Gelder.

De Ziggo-presentator meldde zondagavond bij Rondo dat Nice er nog niet in is geslaagd een bankgarantie af te geven in Amsterdam. Eén en ander heeft te maken met complicaties rond de overname van Nice door het Britse chemiebedrijf INEOS, dat deze week eigenaar werd van de Franse club.

Volgens Van Gelder zal de transfer van Dolberg 'ongetwijfeld doorgaan', maar het is bekend dat Ajax veel belang hecht aan bankgaranties. "Daar is Ajax altijd heel strikt in", zei directeur spelersbeleid Marc Overmars ruim een maand geleden, voordat Matthijs de Ligt naar Juventus overstapte.

Dolberg moet Ajax ruim twintig miljoen euro opleveren. Met een bankgarantie kan Ajax het bedrag alsnog claimen bij de bank wanneer Nice in de toekomst niet kan voldoen aan de betalingsverplichting. Ajax moet omgerekend 1,6 tot 2 miljoen euro afstaan aan Dolbergs oude club Silkeborg IF.

Update 19.30 uur: De overname van OGC Nice door het Britse chemiebedrijf INEOS is in kannen en kruiken, kondigt de Ligue 1-club maandagavond aan via de officiële kanalen. De weg lijkt daarmee vrij voor een transfer van Kasper Dolberg, die voor ruim twintig miljoen euro moet overkomen van Ajax.