Koeman: 'Het zal hem tegenvallen dat hij bij Ajax geen basisspeler is'

Koeman: 'Het zal hem tegenvallen dat hij bij Ajax geen basisspeler is'

26-08-2019 09:45
52

Quincy Promes is 'wat tegenvallend' begonnen aan zijn Ajax-avontuur. Dat stelt Ronald Koeman vast. De bondscoach van het Nederlands elftal heeft de aanvaller wel opgenomen in de voorlopige Oranje-selectie voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Duitsland en Estland.

Promes maakt bij Ajax minder minuten dan verwacht en kampt op dit moment met een blessure. "Het is afwachten met Promes, ook omdat hij niet veel gespeeld heeft", reageert Koeman bij Studio Voetbal. De keuze voor Promes zorgde hier en daar voor kritiek. "Op het moment dat je een voorselectie maakt, heb je nog een aantal wedstrijden. Tenminste, Ajax heeft dat."

"Hij heeft bij mij niet alles vanaf het begin gespeeld. De laatste interland tegen Duitsland wel", vervolgt Koeman. De multifunctionaliteit van Promes is een voordeel, vindt de bondscoach. "Ja, dat is prettig voor een coach. Ik denk dat het voor hem wat tegenvallend is dat hij bij Ajax geen basisspeler is. Het heeft waarschijnlijk ook te maken met het blijven van Hakim Ziyech en David Neres."