PSV waarschuwt supporters: topper tegen Ajax in Eindhoven mogelijk verplaatst

PSV waarschuwt supporters: topper tegen Ajax in Eindhoven mogelijk verplaatst

Gepubliceerd: maandag 26 augustus 2019 om 09:58ma 26-08-2019 om 09:58

De kans is aanwezig dat PSV - Ajax wordt verplaatst. In een bericht aan de supporters laat de Eindhovense club weten dat de Eredivisie-topper, die gepland staat voor zondag 22 september, mogelijk op een andere dag wordt gespeeld.

Het heeft alles te maken met de Europese verplichtingen van PSV en Ajax. De twee clubs spelen deze week de returns in de play-offs van de Champions League en Europa League. PSV moet een 3-0 voorsprong verdedigen tegen Apollon Limassol om de groepsfase van de Europa League te bereiken, terwijl Ajax een Champions League-ticket kan grijpen na het doelpuntloze gelijkspel van vorige week tegen APOEL Nicosia.

Slagen de nummers één en twee van vorig seizoen in hun Europese missie, dan heeft dat mogelijk effect op het Eredivisie-schema. De KNVB gaf al aan dat er nog wijzigingen gaan komen in het programma als de loting voor de groepsfases van de Champions League (donderdag) en Europa League (vrijdag) is verricht.

De wedstrijd tussen PSV en Ajax in Eindhoven volgt na een Europese midweek. Het is niet duidelijk of dan alleen het aanvangstijdstip (op dit moment 14.30 uur) zal worden gewijzigd of dat het duel op een andere datum wordt gespeeld.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws