Griezmann eert LeBron James met voorbereide confetti-act: 'Via internet besteld'

Griezmann eert LeBron James met voorbereide confetti-act: 'Via internet besteld'

26-08-2019 10:17 Laatste update: 12:29
53

Antoine Griezmann heeft zijn eerste competitiegoals namens FC Barcelona niet onopgemerkt voorbij laten gaan. De van Atlético Madrid overgekomen Fransman nam – na het maken van zijn tweede treffer – een handje blauw-rode confetti in ontvangst en gooide die over zichzelf heen.

De iconische basketballer LeBron James inspireerde Griezmann tot zijn opmerkelijke viering, liet hij weten na de 5-2 zege op Real Betis van zondagavond. "Ik ben gek van LeBron James en ik wilde hem kopiëren. Die confetti had ik via internet al besteld met mijn familie", werd hij geciteerd door de Spaanse pers. De in Leiderdorp geboren Aviv Levy Shoshan – de social media-man van FC Barcelona – zat ook in het 'complot' en overhandigde de confetti aan Griezmann.

De Fransman deed niet alleen LeBron James, maar ook ploeggenoot Lionel Messi na: Griezmann maakte zijn tweede treffer door vanaf rechts naar binnen te snijden en de bal met links in de verre hoek te krullen. "Ik zag dat Messi dit vaker deed tijdens de trainingen en ik wilde dit ook doen", aldus de man van 120 miljoen euro. Messi zelf was geblesseerd en bekeek het duel met Real Betis vanaf de tribunes.