Luxemburgse 'Badmeester-spits' Joachim zet in op derde Brabantse avontuur

Luxemburgse 'Badmeester-spits' Joachim zet in op derde Brabantse avontuur

26-08-2019 10:54
21

Aurélien Joachim gaat mogelijk op voor zijn derde profavontuur in Noord-Brabant. De Luxemburgse oud-spits van onder meer Willem II en RKC Waalwijk heeft zich maandagochtend gemeld bij FC Den Bosch, laat de club weten via de officiële kanalen.

Joachim kwam afgelopen seizoen uit voor het Belgische Virton, maar mag proberen om een contract in De Vliert af te dwingen: de 78-voudig international van Luxemburg traint deze week mee in de hoofdstad van Noord-Brabant. FC Den Bosch zag afgelopen zomer heel wat spitsen vertrekken en hoopt op nieuwe aanwas: Rauno Sappinen, Vincent Vermeij en Jort van der Sande beproefden hun geluk elders na de mislukte jacht op promotie.

De 33-jarige Luxemburgse spits heeft een wonderlijk carrièrepad bewandeld. Joachim combineerde zijn voetballoopbaan tot 2012 met een bestaan als badmeester, totdat hij in Tilburg belandde. Een in Luxemburg gevestigde student tipte Willem II, dat zich vervolgens versterkte met Joachim. In 2014 vertrok hij bij RKC, waarna hij voor CSKA Sofia, Burton Albion en meerdere Belgische clubs uitkwam.