FC Groningen wil opruimen tijdens laatste transferweek: viertal mag verkassen

FC Groningen wil opruimen tijdens laatste transferweek: viertal mag verkassen

26-08-2019 12:06
57

FC Groningen hoopt tijdens de laatste week van de transferperiode nog afscheid te nemen van vier spelers. Django Warmerdam, Jannik Pohl, Michael Breij mogen definitief vertrekken, Thijs Dallinga staat op de nominatie om verhuurd te worden.

Warmerdam (rechts op de foto) was afgelopen seizoen nog basisspeler, maar is na de zomerstop buiten de boot gevallen. De linkspoot mag vertrekken, ondanks een tot medio 2020 doorlopend contract, bevestigt technisch directeur Mark-Jan Fledderus tegenover RTV Noord. "Dat weet Django ook. Er moet wel zeker wat tegenover staan, want we laten hem niet gratis de deur uitlopen."

Pohl en Breij hebben eveneens een doorlopende verbintenis en hoeven ook niet op veel speeltijd te rekenen. De negentienjarige Dallinga kwam in de zomer van 2018 over van FC Emmen: de spits moet zijn debuut voor de hoofdmacht nog maken, maar FC Groningen wil hem niet definitief laten gaan. "We zien nog steeds heel veel toekomst in Thijs. En ik weet zeker dat hij gaat scoren bij een nieuwe club", verduidelijkt Fledderus.

De Noorderlingen hebben nog één week de tijd om het viertal te slijten. Tot maandagavond 2 september mogen er nog transfers afgesloten worden.