Jongste Barcelona-debutant sinds 1941 moest toestemming vragen aan ouders

Jongste Barcelona-debutant sinds 1941 moest toestemming vragen aan ouders

26-08-2019 15:45
37

Ansu Fati maakte zondag op slechts zestienjarige leeftijd zijn debuut voor FC Barcelona. De aanvaller is zelfs nog zó jong, dat hij toestemming nodig had van zijn ouders. Dat melden Spaanse media.

De regelgeving in Spanje schrijft voor dat minderjarige spelers alleen in actie mogen komen tijdens avondwedstrijden als daar schriftelijk toestemming voor is gegeven door de ouders. Barça klopte daardoor aan bij de ouders van Fati, die tegen Real Betis (5-2) na 78 minuten in het veld kwam als vervanger van Carles Pérez. De Guineeër werd daarmee de jongste Barça-debutant sinds 1941.

"Hij heeft kwaliteiten", stak Ernesto Valverde na afloop de loftrompet over de vleugelaanvaller. "Het klopt dat hij heel jong is, maar we hebben dingen gezien die ons kunnen helpen. Hij heeft veel zelfvertrouwen en is snel. Zijn potentie is veelbelovend." Fati maakt officieel nog deel uit van de Juvenil A van de Catalanen, het team dat onder leiding staat van oud-doelman Victor Valdés.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Gran partido de todos, 3 primeros puntos en @laliga y muy feliz por ver a los chicos de la casa cumpliendo sus sueños de llegar al primer equipo y de marcar en el Camp Nou en partido oficial. 🔴🔵

Een bericht gedeeld door Leo Messi (@leomessi) op