Ajax en Helmond Sport schudden elkaar de hand: doelman naar Noord-Brabant

Ajax en Helmond Sport schudden elkaar de hand: doelman naar Noord-Brabant

26-08-2019 18:09 Laatste update: 18:22
28

Ajax neemt afscheid van doelman Stan van Bladeren. De 21-jarige sluitpost uit Voorhout vertrekt per direct naar Helmond Sport, laten beide clubs maandag weten via de officiële kanalen.

Van Bladeren lag nog tot het einde van het seizoen vast in Amsterdam, maar heeft een éénjarig contract ondertekend in Helmond, met een optie voor nog een seizoen. De doelman moet nog zijn medische keuring ondergaan, maar Ajax en Helmond Sport hebben het nieuws al naar buiten gebracht. "Wij zijn erg blij met het vastleggen van Stan, een keeper met een goede opleiding die hij bij Ajax heeft doorlopen en tevens onderdeel is geweest van verschillende Nederlandse jeugdelftallen", laat algemeen directeur Leon Vlemmings weten aan de clubsite van de Brabanders.

Van Bladeren meldde zich in 2012 in de jeugdopleiding van Ajax. Op 6 februari 2015 maakte hij zijn debuut in de toenmalige Jupiler League: uiteindelijk zou hij tot vijftien wedstrijden namens Jong Ajax komen. Tijdens de 4-4 tegen sc Heerenveen van 20 januari jongstleden zat hij voor de eerste en enige keer op de bank bij de hoofdmacht. In Helmond zal Van Bladeren de concurrentiestrijd met Stijn van Gassel aan moeten gaan.