Update: 'FC Den Bosch krijgt goed nieuws vanuit Zeist en kan opgelucht ademhalen'

Update: 'FC Den Bosch krijgt goed nieuws vanuit Zeist en kan opgelucht ademhalen'

26-08-2019 18:33 Laatste update: 18-09-2019 20:07
16

Groot nieuws uit De Vliert: het is FC Den Bosch gelukt om een sluitende begroting in te dienen bij de KNVB. De Brabanders hadden na het afhaken van investeerder Kakhi Jordania een tekort van 1,6 miljoen euro, maar hebben de begroting op de dag van de deadline alsnog rond gekregen.

De voetbalbond moet de Bossche documenten nog goedkeuren, maar men heeft er 'alle vertrouwen' in dat dit geen problemen op zal leveren. 'Het op orde brengen van de begroting, die inmiddels €3,2 miljoen bedraagt, is de eerste stap in het revitaliseringplan voor de club waarbij FC Den Bosch op eigen benen staat', laat FC Den Bosch weten in een verklaring via de officiële kanalen.

Wedden

Meer odds

Hoe de tekorten in de begroting gedicht zijn, laat men in het midden. De Brabanders leken genoodzaakt te zijn om spelers te verkopen, maar sinds de zomerstop zijn alleen Sam Kersten (PEC Zwolle) en Sven Blummel (Fremad Amager) vertrokken. FC Den Bosch sluit echter niet uit dat er nog meer spelers verkassen tijdens de laatste transferweek. 'Begin september, na het sluiten van de transferperiode maakt FC Den Bosch haar sportieve ambities voor dit seizoen bekend', houdt men nog een slag om de arm.

Update: FC Den Bosch mag opgelucht ademhalen, meldt het Algemeen Dagblad woensdagavond. De onlangs ingediende begroting is goedgekeurd door de KNVB. De Brabanders hebben tevens een plan van aanpak ingediend om verdere toekomstige problemen tegen te gaan en ook dat document kan op groen licht vanuit Zeist rekenen. De ploeg van Erik van der Ven mag nu - met de sluitende begroting als steun in de rug - op zoek naar de eerste zege van het seizoen: MVV komt vrijdag naar De Vliert.