Onana over 'bijzondere band': 'Ajax gaat nog veel van hem genieten'

Onana over 'bijzondere band': 'Ajax gaat nog veel van hem genieten'

26-08-2019 20:32 Laatste update: 20:38
45

André Onana prijst zich maar wat gelukkig dat hij dit seizoen nog ploeggenoot is van Hakim Ziyech bij Ajax. De Kameroense doelman denkt daarnaast dat andere spelers zullen opstaan na het vertrek van Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong en Lasse Schöne.

"Het is moeilijk weer een nieuw team te vormen als spelers weggaan, maar ik denk dat de club het goed heeft gedaan. Daar ben ik blij mee", zegt Onana tegen Ajax TV. "Je weet dat Ajax een opleidingsclub is. Ajax speelt veel met eigen jeugdspelers, die later weer verkocht worden. Ik zeg altijd: Als er ergens een deur opengaat voor iemand, gaat hij later er ook weer uit. Dat is nu gebeurd met een aantal spelers. Misschien ben ik de volgende wel, of Hakim. Op een dag verlaat iedereen de club een keer."

Onana was blij om te horen dat de Marokkaans international tot medio 2022 verlengde. "We zijn erg goede vrienden en spreken elkaar elke dag", vertelt de sluitpost. "Over voetbal, het leven, we doen dingen samen. We kennen elkaar nu drie jaar en hebben een bijzondere band. Toen ik hem sprak en ik wist dat hij zou blijven, was ik erg blij. Ik denk dat je aan hem kan zien dat hij er ook erg blij mee is. Ik hoop dat dat in zijn spel te zien zal zijn. De eerste wedstrijd tegen APOEL was niet goed, maar we gaan dit seizoen nog veel van Hakim genieten."