Jong PSV afgeroomd, zes spelers op de bank: Die moeten heel snel heel hard leren

Jong PSV afgeroomd, zes spelers op de bank: "Die moeten heel snel heel hard leren"

26-08-2019 23:19
34

Jong PSV-trainer Peter Uneken heeft in rap tempo veel aanvallend potentieel uit zijn elftal zien verdwijnen. Tijdens de eerste wedstrijd van het seizoen kon hij nog beschikken over Mohammed Ihattaren, Joël Piroe en Zakaria Aboukhlal, maar dat talentvolle drietal is inmiddels uit beeld.

Ihattaren is inmiddels basisspeler bij PSV 1, Piroe is verhuurd aan Sparta en Aboukhlal gaat aan de slag bij AZ, waardoor hij er maandagavond niet bij was tegen MVV. Uneken kon slechts zes wisselspelers in zijn selectie opnemen en zag zijn ploeg een tamelijk kansloze 0-1 nederlaag lijden. De oud-verdediger van FC Emmen, FC Den Bosch en Helmond Sport beklaagt zich echter niet. "We zijn aan het opleiden. Dat is uiteindelijk de functie van Jong binnen PSV", liet hij na de wedstrijd tegen MVV weten aan FOX Sports.

Uneken hoopt dat de gemiddelde leeftijd van zijn selectie laag blijft. "Ik hoop dat het zo jong blijft, dat betekent dat we het goed doen aan de bovenkant, dat er veel jongens worden doorgeschoven en dat onze talenten veel kansen krijgen. Die moeten heel snel heel hard leren", kondigt hij aan met een glimlach. "Dat is een uitdaging voor ons allen: voor hen en voor ons als staf."