Onana wil naar 'universiteit van het voetbal': 'Het beste toernooi ter wereld'

Onana wil naar 'universiteit van het voetbal': 'Het beste toernooi ter wereld'

Gepubliceerd: dinsdag 27 augustus 2019 om 08:33di 27-08-2019 om 08:33

Ajax-doelman André Onana heeft er alle vertrouwen in dat de Amsterdammers woensdagavond ten koste van APOEL Nicosia de groepsfase van de Champions League bereiken. De Kameroense sluitpost erkent dat het dan beter moet dan in de heenwedstrijd op Cyprus. 

"Het moet beter. En we hebben in ons elftal de potentie om ook bij APOEL te winnen. Maar een gelijkspel in een uitwedstrijd is geen slecht resultaat, hè? We moeten positief blijven, van onze fouten leren en het thuis afmaken", aldus Onana tegenover De Telegraaf. "Daar hebben we de kwaliteiten voor. En de opdracht is op papier simpel: winnen. Dat we als halve finalist twee voorronden moesten spelen, is niet fair, maar daar hadden we geen invloed op. Op het bereiken van de groepsfase wél."

Onana stelt dat de honger naar het miljardenbal groot is. Zelf kwam hij daarvoor eerder terug van vakantie. "We willen laten zien dat onze vorige campagne geen incident was", stelt hij. Volgens de doelman is de Champions League de beste leerschool. "De universiteit van het voetbal, het beste toernooi ter wereld, waarover we als jonge jongens allemaal hebben gedroomd om eraan deel te nemen. En die kans hebben we nu weer. Een voetbalcarrière is kort, dus moeten we dit soort mogelijkheden met beide handen aangrijpen, want niemand weet wat er volgend jaar gebeurt. Je leeft vandaag."

De international van Kameroen hoopt woensdag zijn steentje bij te dragen door opnieuw de nul te houden. "Maar het gaat niet om mij. Als we met 8-7 winnen, is het in principe ook goed. Al vind ik een clean sheet met het oog op de toekomst wél belangrijk, omdat het de verdedigers, de rest van het team en mij nog meer vertrouwen zal geven."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Rekent Ajax woensdag af met APOEL Nicosia?

(5963 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws