Sky Sports: balende Premier League-clubs denken na over nieuwe transferdeadline

Sky Sports: balende Premier League-clubs denken na over nieuwe transferdeadline

27-08-2019 09:28 Laatste update: 10:17
47

De transferdeadline in Engeland wordt mogelijk weer gelijkgetrokken met die in andere grote voetballanden. Clubs uit de Premier League gaan binnenkort met elkaar in gesprek om een switch te bespreken. Dat meldt Sky Sports. 

In 2017 werd besloten dat de transferdeadline voor clubs uit de Premier League en het Championship een aantal weken naar voren zou worden geschoven. Het feit dat de eerste weken van het nieuwe seizoen steeds werden gedomineerd door transfergeruchten en mutaties binnen selecties, zorgde voor (te) veel onrust, vond men. Dit jaar mochten clubs tot en met donderdagmiddag 8 augustus spelers aantrekken. De transfermarkt is inmiddels dus al enkele weken dicht. 

Mogelijk had men in Engeland verwacht dat andere landen het voorbeeld zouden volgen en de deadline óók naar voren zouden schuiven. Dat is echter niet gebeurd. In onder meer Italië, Spanje, Duitsland en Nederland mogen clubs tot begin september spelers halen en verkopen. Die situatie zorgt nu alsnog voor veel commotie. Onder meer Tottenham Hotspur-manager Mauricio Pochettino (foto) beklaagde zich daar al een aantal keer over. Hij kan komende week bijvoorbeeld nog Christian Eriksen en Toby Alderweireld kwijtraken aan ploegen uit de Serie A of de Primera Division.

Sky Sports meldt dat op 12 september een meeting staat gepland. Premier League-clubs gaan dan bekijken of het verstandig is om tóch weer te switchen en de deadline een paar weken op te schuiven.