Veelbesproken Gözübüyük niet in actie, Nijhuis krijgt wél wedstrijd toegewezen

Veelbesproken Gözübüyük niet in actie, Nijhuis krijgt wél wedstrijd toegewezen

27-08-2019 12:13 Laatste update: 13:49
72

Serdar Gözübüyük heeft donderdagavond de leiding over Bnei Yehuda FC-Malmö FF in de Europa League, maar gaat een vrij Eredivisie-weekend tegemoet. De KNVB heeft dinsdag de aanstellingen van de scheidsrechters voor de komende Eredivisie- en Keuken Kampioen Divisie-speelrondes bekendgemaakt en heeft Gözübüyük niet meegenomen in de planning.

De 33-jarige Haarlemmer was zondagmiddag actief bij PEC Zwolle-Sparta en greep ongewild de hoofdrol. Sparta-verdediger Bart Vriends zette een stevige tackle in op tegenstander Thomas Bruns en kreeg daarvoor een gele kaart van Gözübüyük. Ex-arbiter Reinold Wiedemeijer liet bij FOX Sports weten dat rood wat hem betreft meer op zijn plek was geweest. VAR Richard Martens greep niet in, maar is komend weekend wél actief: de Keuken Kampioen Divisie-wedstrijd TOP Oss-De Graafschap staat onder zijn leiding.

Wedden

Meer odds

Wiedemeijer besprak zondag ook het optreden van Jeroen Manschot en Bas Nijhuis, die als arbiter en als VAR de leiding hadden over Heracles Almelo-Vitesse. De twee keurden een treffer van Cyriel Dessers goed, ondanks een vermeende duwfout van de Heracles-spits. Volgens Wiedemeijer had de goal afgekeurd moeten worden, maar Manschot (FC Twente-FC Utrecht) en Nijhuis (Willem II-Feyenoord) zijn zondagmiddag wél op de Eredivisie-velden te bewonderen.