De Boer keert het tij in Atlanta: 'Een goed teken als je hem ziet lachen'

De Boer keert het tij in Atlanta: 'Een goed teken als je hem ziet lachen'

27-08-2019 14:04
48

Frank de Boer lijkt de fans van Atlanta United na een aarzelende start alsnog voor zich gewonnen te hebben. De regerend Major League Soccer-kampioen gaat aan kop in de Western Conference en verzekerde zich onlangs van de Campeones Cup.

Clubwatcher Doug Roberson merkt ook dat het sentiment rondom De Boer is veranderd. "Veel mensen die het aanvankelijk niet in hem zagen zitten, zijn nu een stuk positiever", vertelt de journalist van The Atlanta Journal-Constitution aan de NOS. Ook De Boer zelf zit een stuk beter in zijn vel, nu de resultaten beter beginnen te worden. "Hij is relaxter geworden. Hij lijkt nu de juiste formatie gevonden te hebben en dat geeft rust rond De Boer en de ploeg. Je ziet ook dat hij ervan geniet."

De reputatie van de trainer uit Noord-Holland is hem vooruitgesneld in de Verenigde Staten, stelt Roberson. "De Boer is een stoïcijns persoon, dus als je hem ziet lachen, wat hij de laatste tijd vaak doet, is dat een goed teken." De journalist denkt dat Atlanta een goede kans maakt om zijn landstitel te prolongeren. "Ze hebben de meest getalenteerde selectie en de breedste spelersgroep in de MLS. Hoewel ze veel last gehad hebben van blessures, staan ze gewoon bovenaan. Ik denk ook wel dat de supporters vertrouwen houden in De Boer. Ook wanneer de landstitel niet behaald wordt."