Ten Hag legt zichzelf en Ajax druk op: 'Maar mislukt? Tuurlijk niet'

Ten Hag legt zichzelf en Ajax druk op: 'Maar mislukt? Tuurlijk niet'

27-08-2019 17:24 Laatste update: 21:13
82

Quincy Promes is fit en kan woensdagavond spelen tegen APOEL Nicosia. Ajax-trainer Erik ten Hag heeft dat dinsdagmiddag tijdens een persconferentie verklapt. 

Anderhalve week geleden viel Promes geblesseerd uit tijdens de eerste helft tegen VVV-Venlo. De zomeraanwinst miste vervolgens het heenduel met APOEL op Cyprus. Ajax speelde daar mee 0-0 gelijk. Woensdag staat in de Johan Cruijff Arena de allesbepalende return op het programma.

Ten Hag liet tijdens de voorbeschouwing op de clash met APOEL desgevraagd weten dat Promes weer fit is. De vleugelaanvaller kan dus spelen. Kasper Dolberg maakt geen onderdeel uit van de wedstrijdselectie. De Deense spits is bezig met een transfer naar OGC Nice. 

Mislukt
Een aanwezige journalist wilde van de coach weten of het seizoen mislukt is als Ajax de groepsfase van de Champions League niet bereikt. "Nee, natuurlijk niet, Maar het is duidelijk dat het belangrijke wedstrijd is voor de spelers, het team, voor Ajax en voor het Nederlandse voetbal", reageerde hij, opgetekend door De Telegraaf

"Druk leggen wij onszelf op. Wij moeten de Champions League in. We zijn ambitieus en weten hoe mooi en moeilijk het is als het lukt. Het is goed voor de ontwikkeling van spelers. Vorig jaar is het ons gelukt via de voorrondes en nu zullen we er weer vol voor gaan."