Ten Hag over 'koe in de kont': 'Dan roepen jullie: waarom niet de Tadic-variant?'

Ten Hag over 'koe in de kont': 'Dan roepen jullie: waarom niet de Tadic-variant?'

27-08-2019 18:42
178

Ajax-trainer Erik ten Hag is niet van plan om Daley Blind één linie naar achteren te schuiven. Bondcoach Ronald Koeman suggereerde zondagavond bij Studio Voetbal dat de linkspoot beter uit de voeten zou komen in het hart van de verdediging.

Ten Hag reageerde dinsdag, tijdens de persconferentie in aanloop naar het thuisduel met APOEL Nicosia, op de uitspraken van Koeman, aangehaald door Mike Verweij van De Telegraaf. Volgens de trainer is Blind zijn 'strateeg' op het middenveld. "Ik heb een duidelijke argumentatie om hem op het middenveld te zetten. En volgens mij is het een paar keer ook heel goed gegaan: zie de Johan Cruijff Schaal en een aantal wedstrijden daarna. Nu spelen we één uur minder tot heel slecht en dan moet het ineens andersom..."

De trainer vindt niet dat hij gefaald heeft met zijn tactische overwegingen, voegt hij toe. "We hebben niet goed gespeeld, we hebben zelfs heel slecht gespeeld. Maar we halen wel resultaat (0-0 op Cyprus, red.), dus ik heb er geen spijt van. Het is uiteindelijk ook een koe in de kont kijken. Als het andersom was gegaan (Klaas-Jan Huntelaar in plaats van Dusan Tadic in de spits, red.) en het was verkeerd gegaan, dan hadden jullie allemaal geroepen: maar waarom begin je dan niet met de Tadic-variant?"

Ajax hervat woensdagavond de jacht op een Champions League-ticket. De thuiswedstrijd tegen APOEL Nicosia begint om 21.00 uur.