FC Eindhoven 'distantieert zich': 'Intentie om eruit te komen met De Graafschap'

FC Eindhoven 'distantieert zich': 'Intentie om eruit te komen met De Graafschap'

27-08-2019 19:33 Laatste update: 21:14
19

FC Eindhoven heeft dinsdagavond gereageerd op de uitlatingen van de zaakwaarnemer van Branco van den Boomen. De 24-jarige vedette staat in de nadrukkelijke belangstelling van De Graafschap en wil in staking gaan om de transfer door te drukken.

Belangenbehartiger Daan Kramp liet maandag weten dat De Superboeren bereid waren om aan de aanvankelijke vraagprijs van FC Eindhoven te voldoen, maar dat deze op het laatste moment alsnog werd opgeschroefd. Algemeen directeur Wim van den Broek ontkent dit. "Vorige week heeft Branco van den Boomen bij ons aangegeven niet op het verbeterde aanbod in te gaan en zijn contract niet te verlengen. Hier is door FC Eindhoven in samenspraak met Branco publiekelijk over naar buiten getreden. Dit zorgde voor meer speculaties in de media", verduidelijkt hij middels een statement op de clubsite.

De huidige nummer drie van de Keuken Kampioen Divisie 'distantieert' zich van de uitlatingen van Kramp over een verhoogde vraagprijs en stelt dat de gesprekken met De Graafschap nog steeds gaande zijn. "Vanuit FC Eindhoven is er intentie om er met alle partijen uit te komen. FC Eindhoven betreurt de commotie die is ontstaan tussen FC Eindhoven, De Graafschap en Branco van den Boomen."

Van den Boomen beleefde vorig jaar een topseizoen aan de Aalsterweg: in 36 competitiewedstrijden was hij goed voor elf treffers en veertien assists. Tijdens de eerste drie wedstrijden van het nieuwe seizoen heeft hij alweer vier keer het net gevonden.