Ihattaren richting Jong Oranje: PSV'er haalt definitieve Marokko-selectie niet

Ihattaren richting Jong Oranje: PSV'er haalt definitieve Marokko-selectie niet

27-08-2019 23:32
107

Mohamed Ihattaren is door Vahid Halilhodzic, de bondscoach van Marokko, niet opgenomen in de definitieve selectie voor de vriendschappelijke wedstrijden die het Afrikaanse land gaat spelen. Daardoor kan de aanvallend ingestelde middenvelder van PSV zonder problemen aansluiten bij Jong Oranje.

De interlandtoekomst van Ihattaren is al langer onderwerp van gesprek, aangezien de jongeling zelf nog geen keuze heeft gemaakt. De 17-jarige middenvelder annex aanvaller leek binnen afzienbare tijd tot kiezen gedwongen te worden omdat hij voor zowel Marokko als Jong Oranje werd opgeroepen, maar nu Ihattaren de definitieve selectie van de Leeuwen van de Atlas niet heeft gehaald kan hij zijn keuze nog even uitstellen. Ihattaren wil namelijk met zijn ouders overleggen over zijn keuze, zo schrijft het Algemeen Dagblad.

Ook Noussair Mazraoui zit niet bij de definitieve selectie. De Ajacied zal namelijk zijn opwachting maken in het Olympisch elftal van Marokko, dat zich voorbereidt op de Spelen van 2020 in Tokio. Daardoor is Hakim Ziyech, ook van Ajax, de enige Eredivisie-speler die in de selectie van Halilhodzic zit. Marokko oefent binnenkort tegen Burkina Faso en Niger.