Vermoedelijke opstelling Ajax: Ten Hag kiest middenveld met Álvarez en Promes

Vermoedelijke opstelling Ajax: Ten Hag kiest middenveld met Álvarez en Promes

28-08-2019 06:45 Laatste update: 06:58
223

De grote dag is aangebroken voor Ajax. Woensdagavond vanaf 21.00 uur gaat de kampioen van Nederland met APOEL Nicosia strijden om een zéér lucratieve plek in de groepsfase van de Champions League. Het heenduel tussen beide teams eindigde vorige week doelpuntloos. 

Bij winst in de Johan Cruijff Arena behoren Ajax en trainer Erik ten Hag tot de elite van 32 geplaatste teams. Afgelopen seizoen reikte Ajax in het miljardenbal tot de halve finales. Toen werd er zo'n 90 miljoen euro verdiend met het toernooi. Plaatsen de Amsterdammers zich woensdagavond, dan kan de penningmeester op basis van onder meer startgelden, premies en tv-gelden sowieso 47 miljoen euro (!) bijschrijven.

Ten Hag moet het tijdens de return tegen APOEL doen zonder de geblesseerde Donny van de Beek. Quincy Promes is weer fit en het Algemeen Dagblad voorspelt dat d de Oranje-international op 10 staat. Ten Hag hintte dinsdag tijdens een persconferentie naar een plek op het middenveld voor Edson Álvarez (foto). Lisandro Martínez en Joël Veltman vormen waarschijnlijk het centrum van de defensie. Razvan Marin lijkt buiten de basis te vallen. 

Vermoedelijke opstelling Ajax: Onana, Dest, Veltman, Martínez, Tagliafico, Álvarez, Promes, Blind, Ziyech, Tadic en Neres