'FC Groningen 'haalde 4 miljoen van Doan-vraagprijs af', maar loopt alsnog binnen'

'FC Groningen 'haalde 4 miljoen van Doan-vraagprijs af', maar loopt alsnog binnen'

28-08-2019 07:08 Laatste update: 12:27
85

PSV en FC Groningen konden elkaar dinsdagavond de hand schudden na wekenlang onderhandelen: Ritsu Doan verruilt het Groningse groen-wit voor het shirt van PSV. De Trots van het Noorden houdt tien miljoen euro over aan de transfer, weet het Dagblad van het Noorden.

PSV betaalt in eerste instantie 7,5 miljoen euro, maakt in een later stadium nog eens 2,5 miljoen over en staat bij een eventuele doorverkoop een percentage van de transfersom af aan FC Groningen. De Noorderlingen moeten een deel van de Doan-miljoenen afstaan aan diens oude club Gamba Osaka, maar boeken desondanks een fraaie winst: afgelopen zomer betaalde het nog 1,7 miljoen euro om Doan – na één seizoen op huurbasis – definitief over te nemen.

Technisch Mark-Jan Fledderus had aanvankelijk ingezet op een transfersom van veertien miljoen euro, maar is toch tevreden over de deal. De oud-middenvelder spreekt van een 'leerzaam en zeer interessant traject'. "Het is een zeer intensieve periode geweest. Absoluut topsport. Je bent er de hele dag mee bezig. Continu ben je in je hoofd aan het schakelen", laat hij weten aan DvhN. "Je moet zeker streetwise zijn om in dit soort processen overeind te blijven."

Doan – die het uitduel met AZ nog liet lopen vanwege hoofdpijn – zal vermoedelijk spoedig gepresenteerd worden door PSV, wanneer hij zijn medische keuring heeft doorstaan.