Swart blijft bij Blind-standpunt: 'Drie man naar die nummer 11, alsnog erlangs!'

Swart blijft bij Blind-standpunt: 'Drie man naar die nummer 11, alsnog erlangs!'

28-08-2019 07:53
46

Sjaak Swart verwacht dat 'zijn' Ajax zich woensdagavond zal plaatsen voor de Champions League, maar denkt niet dat de Amsterdammers het cadeau krijgen tegen APOEL Nicosia. Ajax speelde op Cyprus met 0-0 gelijk en mag proberen om het karwei in de eigen Johan Cruijff Arena af te maken.

Swart voorspelt een 3-1 uitslag, maar stelt dat de spelers niet te lichtzinnig over het treffen moeten denken. "Het wordt geen eitje, je zal er hard voor moeten vechten", laat hij weten aan AT5. "Je hebt het publiek achter je, die gaan geweldig tekeer en er moet gewoon gewonnen worden."

De iconische oud-rechtsbuiten maakte zich eerder deze week in Alles Op Swart sterk voor een nieuwe positie voor Daley Blind: volgens Swart kan de linkspoot beter achterin spelen dan op het middenveld, benadrukt hij nog maar eens. "Hij kan de organisatie neerzetten. Als je dat in die uitwedstrijd zag, daar klopte achterin niets van. Ze liepen soms met drie verdedigers naar die nummer elf (Moussa Al-Tamari, red.): en dan ging hij er nog langs! Dat mag natuurlijk niet."

Ajax trapt woensdagavond om 21.00 uur af tegen APOEL. Bij een overwinning op de Cyprioten is kwalificatie voor de Champions League-poulefase een feit.