Bosz laat zich uit over Dolberg: 'Het lijkt alsof zijn coördinatie niet klopt'

Bosz laat zich uit over Dolberg: 'Het lijkt alsof zijn coördinatie niet klopt'

28-08-2019 08:27
49

Ook Peter Bosz had verwacht dat Kasper Dolberg inmiddels veel verder zou zijn in z'n ontwikkeling. In het seizoen 2016/17 kende Dolberg onder de hoede van Bosz een waanzinnig debuutjaar bij Ajax. Nu koerst de jonge Deen af op een exit via de achterdeur. OGC Nice gaat hem deze week inlijven. 

"Ik dacht net als ieder ander dat hij nu, twee jaar na zijn succesvolle debuutseizoen, veel verder zou zijn", zegt Bosz - tegenwoordig trainer van Bayer Leverkusen - in gesprek met Voetbal International.

"Natuurlijk zie ik ook dat het niet lukt en dat hij veel op de grond ligt. Het lijkt alsof zijn balans, zijn coördinatie niet klopt en dat het iets lichamelijks is. Daar moet hij echt iets mee, want het kan niet dat je in duels zo vaak op de grond ligt. Maar ik denk dat Kasper zijn potentie zeker nog kan waarmaken."

"Je weet toch nooit hoe het uiteindelijk loopt. Ik weet wel dat Kasper een heel fijne jongen is, dat je heel goed met hem kunt werken en ik gun het hem ook echt. Dat ik hem naar Leverkusen wilde halen, klopt niet. Daar is nooit sprake van geweest."

Volgens diverse media wordt Dolberg donderdag gepresenteerd door Nice. De Ligue 1-club gaat zo'n 20 à 25 miljoen euro betalen voor de Deen.