'Ik zit in mijn laatste contractjaar bij Vitesse, dit is een cruciaal seizoen'

'Ik zit in mijn laatste contractjaar bij Vitesse, dit is een cruciaal seizoen'

28-08-2019 09:25
34

Julian Lelieveld beseft dat hij aan een 'cruciaal' seizoen bezig is bij Vitesse. De jonge back wil eindelijk zijn kans gaan pakken in Arnhem. 

Afgelopen seizoen werd Lelieveld (21) door Vitesse verhuurd aan Go Ahead Eagles. Trainer Leonid Slutsky heeft niet veel keuzemogelijkheden in zijn achterhoede en dus lonkt dit seizoen speeltijd voor Lelieveld. De back moet en wil z'n kans pakken. Mogelijk krijgt hij komend weekend z'n eerste basisplaats. 

"Ik verwacht zondag tegen AZ ook wel te spelen", tekent de Gelderlander op uit de mond van Lelieveld. "Ik viel tegen Heracles al in voor Max Clark. Het zou teleurstellend zijn als ik niet speel. Veel opties zijn er niet."

"Ik zit in het laatste jaar van mijn contract. Er spelen nu geen contractzaken. Van verhuur is deze zomer ook geen moment sprake geweest. Maar dit is wel een cruciaal jaar voor mij."

"Ik wil mijn carrière vormgeven. Voor een nieuw contract moet ik wel kans op speeltijd hebben. Ik heb een jaar gevoetbald bij Go Ahead. Dat moet straks het perspectief zijn."