Vermeulen bespreekt Ajax: 'Voor Schuurs veel makkelijker om met Blind te spelen'

Vermeulen bespreekt Ajax: 'Voor Schuurs veel makkelijker om met Blind te spelen'

28-08-2019 11:36
85

Ajax zag Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong afgelopen zomer vertrekken en heeft de oplossing hiervoor nog niet gevonden, stelt Arno Vermeulen vast. De Ligt stond vorig seizoen centraal achterin met Daley Blind, die echter naar het middenveld door is geschoven.

Lisandro Martínez is de opvolger van Blind, naast de Argentijn wisselden Perr Schuurs en Joël Veltman stuivertje. "Voor Schuurs zou het veel makkelijker zijn geweest om een paar keer met Blind samen te spelen", oppert Vermeulen in Voetbalpraat op FOX Sports. "Nu speelt hij met een Argentijn, waarmee hij niet kan communiceren en die ook nog moet wennen. Blind had Schuurs bij de hand kunnen nemen, dan had er een duo kunnen ontstaan. Nu is het elke keer wenden en keren. En dan komt Edson Álvarez er ook nog eens aan."

Trainer Erik ten Hag heeft ook op het middenveld de ideale samenstelling nog niet gevonden, mede doordat Lasse Schöne naar het Italiaanse Genoa is vertrokken. "Hij had het zichzelf wel makkelijker kunnen maken. De discussie is: had je Schöne moeten laten gaan? Nou, ik denk dat we na een paar weken al kunnen zeggen dat het onhandig is geweest. Hij had zeker veel wedstrijden gespeeld", aldus Vermeulen.

Ajax speelt woensdagavond de cruciale Champions League-wedstrijd tegen APOEL Nicosia. Ten Hag lijkt te kiezen voor Veltman en Martínez als centraal duo en een variant met Álvarez, Quincy Promes en Blind op het middenveld.