Woedende Rooney opent de aanval op The Sun: 'De vrouw vroeg om een handtekening'

Woedende Rooney opent de aanval op The Sun: 'De vrouw vroeg om een handtekening'

28-08-2019 15:24 Laatste update: 15:29
37

Wayne Rooney (DC United) is woedend op de Engelse boulevardkrant The Sun. Afgelopen weekend pakte het medium groots uit met een spraakmakende roddel over de voetballer. 

Zaterdag verscheen een foto op de voorpagina van The Sun waarop Rooney te zien was met een onbekende vrouw. Volgens de krant zou hij de vrouw hebben meegenomen naar zijn hotelkamer in Vancouver, nadat hij met zijn teamgenoten een avond op stap was gegaan. Dit tot onvrede van zijn vrouw Coleen. 

Woensdag reageert Rooney via zijn eigen Twitter-kanaal door middel van een bericht genaamd 'The Sun - genoeg is genoeg'. 'Ze weten dat het verhaal niet waar is. Ze gebruiken mijn naam en die van mijn familie om kranten te verkopen', aldus de voormalig speler van Manchester United.

'Er is niets gebeurd tussen mij en welke vrouw dan ook die avond in Vancouver', beweert Rooney stellig. De krant stelde dat hij samen met de vrouw in de lift van het hotel zou zijn gestapt. 'De vrouw op de foto was gewoon een van de vele fans die op onschuldige wijze kwam vragen om een handtekening en foto's.'

Rooney beweert dat hij en zijn teamgenoten de hele avond door een freelance fotograaf zijn gevolgd. Ze zouden meermaals van ver gefotografeerd zijn, zonder daar toestemming voor te hebben gegeven. 'De foto's zijn verkocht aan de krant die ze gevormd heeft tot een sensationeel en compleet onwaar verhaal over mij.'