FC Utrecht stalt populaire Venema één jaar in Keuken Kampioen Divisie

FC Utrecht stalt populaire Venema één jaar in Keuken Kampioen Divisie

28-08-2019 17:10
93

FC Utrecht stalt Nick Venema in de Keuken Kampioen Divisie. Almere City FC huurt de twintigjarige spits tot het einde van het seizoen, zo maken beide clubs woensdag bekend.

Door de moordende concurrentie, helemaal na de komst van Adrian Dalmau, had Venema geen uitzicht op speelminuten in de hoofdmacht van Utrecht. Het komende seizoen moet hij voor de goals zorgen bij Almere City, dat naar eigen zeggen 'een aantal andere clubs uit de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie' heeft afgetroefd.

Wedden

Meer odds

"Voor mij is het in deze fase van mijn loopbaan belangrijk om minuten te maken en te herbevestigen waar mijn kracht ligt", reageert Venema op de website van zijn nieuwe club. "Almere City FC speelt aantrekkelijk en aanvallend voetbal en dat is precies in mijn straatje. Ik verheug mij erop het aankomende seizoen belangrijk te zijn voor Almere City FC."

Bij FC Utrecht hoopt men dat Venema veel gaat scoren. "In goed overleg hebben we ervoor gekozen Nick aan die club te verhuren, met de insteek dat hij in Almere de nodige vlieguren kan maken", reageert directeur voetbalzaken Jordy Zuidam. "Dat Almere City FC een ambitieuze, op natuurgras spelende club is, speelde een belangrijke rol in de keuze van Nick en FC Utrecht voor de Flevolanders."

Venema ontpopte zich vorig seizoen tot publiekslieveling in Utrecht en verdiende de bijnaam 'Venomenema'. In de Eredivisie was hij vijf keer trefzeker. Een niveau lager scoorde de twintigjarige spits uit Austerlitz 36 keer in 59 wedstrijden. Venema ligt nog tot juni 2023 vast in de Domstad.