Ajax-talent Dest (18) voor het eerst opgeroepen voor Verenigde Staten

Ajax-talent Dest (18) voor het eerst opgeroepen voor Verenigde Staten

28-08-2019 18:24
50

Sergiño Dest is woensdag voor het eerst opgeroepen voor de nationale ploeg van de Verenigde Staten. De achttienjarige verdediger van Ajax beschikt over een Amerikaans en Nederlands paspoort.

Dest werd vorige week niet opgeroepen voor Jong Oranje. Bondscoach Erwin van de Looi liet weten dat de Ajacied niet op tijd speelgerechtigd zou zijn voor de komende interlands. Bij de Verenigde Staten is Dest wél welkom. Het land speelt in september vriendschappelijke interlands tegen Mexico (7 september) en Uruguay (11 september).

Mocht Dest in actie komen voor Team USA, dan heeft dat geen gevolgen voor zijn definitieve keuze. Oefeninterlands zijn immers niet bindend. Wél geeft de Amerikaanse bondscoach Gregg Berhalter een signaal af aan Dest, die al meerdere jeugdinterlands voor de Verenigde Staten achter zijn naam heeft staan.

Dest heeft een Amerikaanse vader en een Nederlandse moeder en werd geboren in Almere. In de voorbereiding maakte hij indruk op Ajax-trainer Erik ten Hag, die hem tot dusver speeltijd gaf in drie Eredivisie-duels en in de Europese wedstrijden tegen PAOK (thuis) en APOEL Nicosia (uit).