Uitspraken over Ziyech en Tadic 'kloppen als een bus': 'Vinden ze verschrikkelijk'

Uitspraken over Ziyech en Tadic 'kloppen als een bus': 'Vinden ze verschrikkelijk'

28-08-2019 20:15
106

Dat Hakim Ziyech en Dusan Tadic het niet zien zitten in Erik ten Hag 'klopt als een bus', zo stelt Valentijn Driessen. De chef voetbal van De Telegraaf 'bevestigt' de uitspraken die Johan Derksen maandag deed over de steunpilaren van Ajax.

Ziyech en Tadic zouden stevig balen van het vertrek van 'tactisch brein' Alfred Schreuder. "Dat is exact het verhaal dat ons ook ter oren komt", reageert Driessen bij Veronica Inside. "We zien het ook iedere wedstrijd gebeuren. Ajax begint wel aardig, maar dan wordt er wat 'gevraagd' en dan gaat het even mis, zoals tegen PAOK en APOEL. Dan gebeurt er niets. In de tweede helft gaat het dan weer even aardig, maar halverwege gaat het weer mis en gebeurt er weer niets."

Volgens Driessen is het 'oud nieuws' dat het Ajax-duo het niet ziet zitten in Ten Hag. Dat ze deze zomer wel een nieuw contract tekenden, zegt hem niets. "Wat denk jij voor dat salaris. Dan wil ik ook wel bijtekenen. Ze nemen Ten Hag op de koop toe."

Ziyech weersprak de uitspraken van Derksen dinsdag nog op de persconferentie. "Het is maar net wat je er van wil geloven. De trainer en ik, en de rest van de selectie hebben een prima relatie", liet de Marokkaanse international weten. "Dat hebben we vanaf afgelopen seizoen laten zien. Die lijn proberen we door te trekken. De verstandhouding is gewoon goed in de kleedkamer."

Volgens Driessen kan Ziyech niet anders. "Off the record praten ze echt wel heel anders over hem. Dat is een gegeven. Die jongens zullen dat zo min mogelijk laten blijken, want het is ook hun brood. Maar ze vinden het verschrikkelijk dat Schreuder weg is. Dat was een echte people manager en dat is Ten Hag duidelijk niet.