Ten Hag looft basisdebutant: 'Heel groot bereik en kan in hoog ritme spelen'

Ten Hag looft basisdebutant: 'Heel groot bereik en kan in hoog ritme spelen'

28-08-2019 20:39 Laatste update: 20:59
8

Ajax-trainer Erik ten Hag heeft zijn elftal ten opzichte van de heenwedstrijd tegen APOEL Nicosia op liefst acht posities gewijzigd. Hij bevestigt in gesprek met Veronica dat Daley Blind centraal achterin staat, terwijl Hakim Ziyech de nummer 10 is.

"Als APOEL zo speelt als vorige week dan hebben we meer voetballend vermogen van achteruit nodig. Daar hadden we vorige week een speler teveel en daardoor kwamen we er voorin eentje te kort in de veldbezetting", vertelt Ten Hag. "Zeker na een half uur was het aanvalsspel onder de maat." Ook legt de oefenmeester uit waarom niet Tadic, maar Ziyech centraal speelt. "Zij hielden vorige week de halfruimtes dicht. Het is de kracht van Ziyech om loopacties te maken en vanaf de '10-positie' de ruimtes te benutten."

Edson Alvarez maakt zijn basisdebuut. Ten Hag geeft hoog op van de kwaliteiten van de Mexicaan, die op het middenveld staat. "Hij heeft een heel groot bereik en hij kan in een heel hoog ritme spelen. Hij wil organiseren en is een winnaar."

Ten Hag gaf al meermaals aan dat het duel nog niet gespeeld is na het doelpuntloze gelijkspel op Cyprus. "Het moet goed komen. We zullen ons niveau moeten aantikken, dat betekent dat we beter aan de bal moeten zijn. Dan moet de tegenstander zich aan ons aanpassen en gaan we kansen creëren."