Advocaat wijst Schreuder aan als 'lek' bij Ajax: Ik heb dat nooit verteld

Advocaat wijst Schreuder aan als 'lek' bij Ajax: "Ik heb dat nooit verteld"

28-08-2019 20:57 Laatste update: 21:37
54

Alfred Schreuder zorgde vorig seizoen regelmatig voor irritatie bij Erik ten Hag. Althans, dat laat Dick Advocaat doorschemeren. Schreuder zou 'het lek' zijn geweest.

Het viel Ten Hag vorig seizoen op dat veel Ajax-nieuws op straat kwam te liggen, terwijl hij dat alleen intern had besproken. "Schreuder was het lek naar de media, dat werd gezegd", aldus Advocaat in de studio van Veronica, vlak voor de aftrap van Ajax - APOEL Nicosia.

"Als je als hoofdtrainer weet dat je assistent lekt naar de media, had Ten Hag Schreuder allang eruit moeten gooien", vervolgt Advocaat streng. "Ik heb dat weleens gehoord, maar ik heb het nooit verteld."

Schreuder verliet Ajax deze zomer om op eigen benen te kunnen staan bij het Duitse Hoffenheim. De Barnevelder vervulde vorig seizoen een belangrijke rol in de succesvolle Champions League-campagne van de Amsterdammers. Volgens Johan Derksen en Valentijn Driessen balen Dusan Tadic en Hakim Ziyech stevig van het vertrek van Schreuder en ziet het Ajax-duo het niet zitten in Ten Hag.