Update: 'Heerenveen heeft weer beet en neemt Halilovic op huurbasis over'

Update: 'Heerenveen heeft weer beet en neemt Halilovic op huurbasis over'

02-09-2019 13:25 Laatste update: 13:25
61

SC Heerenveen wil voor een daverende verrassing zorgen op de transfermarkt. De Friezen hebben hun zinnen gezet op Alen Halilovic, gewezen toptalent van onder meer FC Barcelona. Dat meldt de Leeuwarder Courant woensdagavond.

Heerenveen wil de 23-jarige Kroaat huren van AC Milan. Opvallend genoeg brachten de Milanezen hem in januari nog onder bij Standard Luik. Halilovic wil echter alweer vertrekken bij de Belgische topclub, omdat hij een rol als reserve vreest. In het Abe Lenstra Stadion lonkt meer speeltijd voor de aanvallende middenvelder, die de opvolger moet worden van Michel Vlap, schrijft de regionale krant.

Heerenveen lijkt onder meer de Portugese subtopper Guimarães af te troeven in de strijd om Halilovic. De Kroatische spelmaker beleefde al op jonge leeftijd zijn doorbraak bij Dinamo Zagreb, waarna FC Barcelona hem inlijfde. In Catalonië stond hij lange tijd te boek als toptalent, maar die verwachtingen wist hij niet in te lossen. Via Sporting Gijón, Hamburger SV en Las Palmas kwam hij vorige zomer in Milaan terecht.

Update 01/09, 09.17 uur: Halilovic wil graag vertrekken bij Standard Luik, maar een akkoord is er nog niet. Dat meldt La Dernière Heure. De Rouches zijn niet tevreden met het bod van Heerenveen. De Nederlanders willen Halilovic huren, maar niet zijn volledige loon overnemen. De helft van het jaarsalaris zou nog voor AC Milan zijn, twintig tot dertig procent voor Heerenveen en de rest voor Standard. Dat ziet de Belgische topclub niet zitten.

Update 02/09, 13.25 uur: Heerenveen heeft Halilovic bijna binnen. De Friese club neemt de uitleenbeurt van de aanvallende middenvelder over van Standard Luik, zo meldt de Italiaanse journalist Gianluca Di Marzio. De Kroaat heeft nog een contract tot medio 2021 bij AC Milan. Heerenveen kondigde al een persconferentie aan voor 14.00 uur. Vermoedelijk wordt Halilovic dan gepresenteerd.