Hoofdrol voor Vormer bij Club Brugge: Belgen geven Nederland reden tot juichen

28-08-2019 23:12
60

Club Brugge heeft dankzij een uitblinkende Ruud Vormer de groepsfase van de Champions League bereikt. De Belgische topclub schakelt LASK Linz uit en dat is ook goed nieuws voor Nederland met het oog op de UEFA-ranking.

Club wist zich gesteund door de 1-0 overwinning in Oostenrijk vorige week, maar ging ook in het eigen Jan Breydelstadion op zoek naar de overwinning. Linz werd teruggedrongen op eigen helft. Vormer leek de score te openen, maar de Nederlander werd teruggefloten wegens buitenspel. Na rust liet ook Linz voor het eerst zijn tanden zien. Simon Mignolet kwam ver uit zijn doel, waardoor Reinhold Ranftl een leeg doel voor zich had. De inzet werd nog net van de lijn gehaald door Simon Deli.

De Belgen kwamen met de schrik vrij en sloegen vervolgens wel toe aan de andere kant. Uit een hoekschop van Vormer kopte Hans Vanaken raak. De Oostenrijkers kwamen via een strafschop langszij, maar dat bracht Club niet van slag. Na een overtreding op Vormer kreeg Gernot Trauner zijn tweede gele kaart, waarna Emmanuel Dennis nog voor de 2-1 zorgde.

Mick van Buren gaat de Champions League in met Slavia Praag. De Tsjechen wonnen met 1-0 van CFR Cluj, hetzelfde resultaat als in de heenwedstrijd. Van Buren zat de hele wedstrijd op de bank.