Tadic opgelucht: Ajax hoort thuis in de Champions League

Tadic opgelucht: "Ajax hoort thuis in de Champions League"

28-08-2019 23:30
52

Dusan Tadic speelde niet zijn beste wedstrijd voor Ajax, maar was wel weer belangrijk met een fraaie treffer tegen APOEL Nicosia in de play-offs van de Champions League. De Servische aanvoerder is opgelucht dat de Amsterdammers in de groepsfase staan.

"Dit is een heel belangrijke zege voor ons. Er stond een hoop druk op en je weet dat het een lastige wedstrijd wordt, maar met de fans erachter zijn wij sterker. De overwinning is heel lekker", zegt Tadic voor de camera van Veronica. "Tegen teams die heel compact spelen is het altijd lastig, dan moet je de eerste goal maken om achterin meer rust te krijgen. En het veld hielp ook niet vanavond."

Tadic stond tegen APOEL als aanvallende middenvelder opgesteld, terwijl Klaas-Jan Huntelaar de spits was. "Ik vond het goed om een keer op die plek te staan", vertelt de Serviër. "Het maakt het voor tegenstanders moeilijker omdat wij altijd van positie wisselen en veel rouleren. Fijn dat ik zo'n belangrijke goal mocht maken. Ajax hoort thuis in de Champions League, daar moeten we elk jaar in spelen."

De Serviër tekende tien minuten voor tijd voor de beslissende 2-0. Edson Álvarez had de score kort voor rust geopend. Ajax is donderdag tijdens de loting ingedeeld in pot twee.