Lof voor Zuid-Amerikanen Ajax: 'Alvarez, Martínez en Tagliafico gaan voor goud'

Lof voor Zuid-Amerikanen Ajax: 'Alvarez, Martínez en Tagliafico gaan voor goud'

29-08-2019 00:08
94

Aad de Mos ziet houvast voor Ajax na het duel met APOEL Nicosia. De analist looft de inbreng van de Zuid-Amerikanen én is enthousiast over rechtsback Sergiño Dest.

"We moeten accepteren dat het een ander Ajax is dit jaar, maar toch ook wel een goed Ajax", vertelt De Mos aan Voetbal International na de 2-0 overwinning in de Johan Cruijff Arena. "Er zit Zuid-Amerikaans gif in. Als je daar nog Donny van de Beek bijzet, hebben ze toch weer een goed elftal."

"Die Zuid-Amerikaanse jongens gebruiken de ellebogen, zijn sterk in de duels en laten zich niet intimideren door grote spelers", is De Mos enthousiast. "Als je de eerste goal eens bekijkt, de vrije trap van Ziyech: dan gaan de drie Zuid-Amerikanen voor goud. De Hollandse jongens staan te kijken en zijn bang dat hun haar in de war raakt. Maar Álvarez, Martínez en Tagliafico duiken erin met ziel en zaligheid."

Volgens De Mos is het duo Lisandro Martínez-Edson Álvarez wel te 'statisch' op het middenveld. "Daar zit geen dynamiek in, maar dat zal anders worden als Van de Beek er weer bij is. Dan zal er eentje moeten wijken en krijgen ze weer een ander gezicht."

"De wijzigingen achterin hebben meer opgeleverd dan de wijzigingen in het midden", oordeelt De Mos. "Blind is daar een vastigheidje, dat geeft vertrouwen. En Dest is in potentie veel beter dan Mazraoui. Dat is een versterking voor Ajax als rechtsback."