Lachende Veltman tegen uitblinker Dest: Ik zei: Rot op man, dat weet je wel

Lachende Veltman tegen uitblinker Dest: "Ik zei: Rot op man, dat weet je wel"

29-08-2019 00:30 Laatste update: 00:49
40

Joël Veltman erkent dat de druk erop stond bij Ajax in het duel met APOEL Nicosia, maar de Amsterdammers waren dominant in de Johan Cruijff Arena. De verdediger is blij met de prestatie van Ajax en looft onder meer Sergiño Dest.

Emile van de Sande
AMSTERDAM

"Vooraf wisten we tegen PAOK en APOEL dat wij de favoriet waren, daardoor komt er wel iets meer spanning", vertelt Veltman in gesprek met VoetbalPrimeur. "We moesten naar die Champions League toe."

Ajax leek kort na rust te scoren, maar de VAR greep in. Veltman stond met één voet buitenspel, zo luidde het oordeel. "Dat is jammer. We hadden het zo getraind dat Nicolas de omloop zou maken en ik de man zou blokken. Dat ik dan met een voet buitenspel sta is zonde, maar dat zijn regels. Zeker met de VAR kun je het uitstekend zien. Ik doe mee aan het spel in de zin dat ik die gozer blok die de bal weg kan jagen bij Nico. Dus als het buitenspel is, is het buitenspel."

Door goals van Edson Álvarez en Dusan Tadic won Ajax met 2-0, maar Veltman prijst ook Sergiño Dest. "Hij deed het goed. Aanvallend ging hij er een paar keer goed langs en hij bleef ook heel rustig. In de eerste helft speelde hij zich er ook een keer goed onderuit. Hij zit er lekker in. Hij vroeg tijdens de wedstrijd aan mij: ben ik nu man of the match? Ik zei: Rot op man, dat weet je wel", lacht Veltman.