Veltman over 'bescheiden' doelpuntenmaker: 'Niet dat hij voorop de polonaise liep'

Veltman over 'bescheiden' doelpuntenmaker: 'Niet dat hij voorop de polonaise liep'

29-08-2019 09:12
47

Joël Veltman zit donderdag om 18.00 uur klaar voor de loting van de groepsfase van de Champions League. De centrale verdediger van Ajax is benieuwd aan wie de Amsterdammers dit jaar worden gekoppeld in de groep.

Emile van de Sande
AMSTERDAM

Ajax zit donderdagavond bij de loting in pot twee. "We gaan wel even kijken ja", aldus Veltman voor de camera van VoetbalPrimeur. "Ik zat net even te kijken qua pot 1 en pot 3 en 4, daar zitten aardige teams bij. Je kan er voorspellingen op loslaten, maar je weet het nooit."

In theorie zou Ajax in een pot terecht kunnen komen met 'mindere teams' als Zenit Sint-Petersburg, Lille en Olympiakos. "Vooraf denk je misschien aan mindere teams, maar vorig jaar heb je het ook kunnen zien: uiteindelijk moet je goed spelen tegen welk team dan ook. Natuurlijk is het ook mooi als je tegen grote teams kan spelen", aldus Veltman.

De centrale verdediger zag hoe basisdebutant Edson Álvarez de score opende. De Mexicaan was na afloop blij met zijn treffer. "Hij is in die zin wel bescheiden. Ik ken hem nog niet heel goed daarin, maar het was niet dat hij voorop de polonaise liep. Maar hij was wel blij, dat zag je wel."