Van Bommel over Doan-deal: 'Cody en Mo zullen hetzelfde proces doorlopen'

Van Bommel over Doan-deal: 'Cody en Mo zullen hetzelfde proces doorlopen'

29-08-2019 11:07 Laatste update: 11:09
63

PSV-trainer Mark van Bommel is blij dat zijn aanval versterkt wordt door Ritsu Doan. De Eindhovenaren hebben al veel opties voor de flanken, maar de coach vindt dat hij met de komst van de Japanner meer kan variëren.

Doan gaat met Bruma, Steven Bergwijn, Mohammed Ihattaren, Cody Gakpo en Donyell Malen strijden om een basisplaats. "Er zullen vragen komen over waarom wij wederom een buitenspeler aantrekken, waarom weer eenzelfde type speler?", reageert Van Bommel op de website van PSV op de transfer. "Wij hebben best veel spelers voorin, maar daardoor kunnen we wel meer variëren. Als je zoveel wedstrijden speelt, hou je dat als jonge, maar ook als ervaren speler niet vol. In weken waarin je meerdere wedstrijden speelt, ben ik blij dat ik zoveel spelers tot mijn beschikking heb."

Door de komst van Doan kan Van Bommel talenten als Ihattaren en Gakpo ook wel eens ontlasten. "Jonge spelers moeten zich ontwikkelen, die hoeven niet elke wedstrijd te spelen. Je zag het vorig jaar met Malen die gedurende het seizoen steeds meer minuten maakte. Cody zal hetzelfde proces doorlopen en zo zal het ook met Ihattaren gaan. Mo is zeventien jaar en kan nu nog geen veertig duels spelen. Dat is normaal en daarom is het zo belangrijk dat je veel opties hebt, om een wisselwerking te creëren en op niveau te blijven en de jonge jongens hun ontwikkeling te laten doormaken."

PSV en FC Groningen bereikten deze week een akkoord over de transfer van Doan. Volgens het Eindhovens Dagblad willen de clubs de zaken nu snel afwikkelen. Donderdag ondergaat de aanvaller de medische keuring, waarna hij vrijdag kennis kan maken met zijn nieuwe ploeggenoten. Een debuut dit weekend tegen RKC Waalwijk is niet uitgesloten, mocht Doan op tijd speelgerechtigd verklaard worden.