De Boer lovend over De Ligt en De Jong: 'Dat is wat hen speciaal maakt'

De Boer lovend over De Ligt en De Jong: 'Dat is wat hen speciaal maakt'

29-08-2019 11:21 Laatste update: 12:24
28

Ronald de Boer maakt zich absoluut geen zorgen over Matthijs de Ligt. De analist had de centrale verdediger graag naar FC Barcelona zien gaan, maar is ervan overtuigd dat hij ook bij Juventus uiteindelijk wel komt bovendrijven.

De Ligt maakte deze zomer de overstap van Ajax naar Juventus, maar moest in de eerste competitiewedstrijd tegen Parma plaatsnemen op de bank. De Boer maakt zich geen zorgen. "Helemaal niet. Ik zie hem als een speler die in elk team en in elk systeem kan spelen", aldus De Boer op de website van de FIFA.

"Hij is nog jong en hij gaat fouten maken, maar hij heeft zoveel kwaliteit. Zelfs al komt hij wat traag op gang - dat was bij Ajax de eerste maanden niet anders - is hij een geweldige aankoop voor Juventus", vervolgt De Boer.  

Volgens De Boer is Ajax met De Ligt en Frenkie de Jong twee bijzondere spelers kwijtgeraakt. "Techniek is altijd belangrijk bij Ajax. Dat moet van het hoogste niveau zijn bij al onze spelers, ook bij verdedigers. Zowel De Ligt als De Jong heeft dat. En ze hebben andere kwaliteiten die ze als Ajax-spelers onderscheidt: een goede visie, tweebenig, intelligent en er altijd naar op zoek om initiatief te nemen, in plaats van reactief te zijn. Dat is wat ze gemeen hebben en wat hen speciaal maakt."