LIVE: AZ maakt droomavond compleet en gaat ook naar Europa League (gesloten)

LIVE: AZ maakt droomavond compleet en gaat ook naar Europa League (gesloten)

29-08-2019 16:00 Laatste update: 22:12
442

Met PSV, Feyenoord en AZ heeft Nederland nog drie ploegen die het hoofdtoernooi van een Europees toernooi kunnen bereiken. Ajax bereikte woensdagavond al het hoofdtoernooi van de Champions League, PSV, Feyenoord en AZ hopen donderdagavond de groepsfase van de Europa League te bereiken. VoetbalPrimeur houdt je vanaf deze plek live op de hoogte van alle ontwikkelingen.

PSV heeft uitstekende papieren voor het bereiken van het eindtoernooi. De Eindhovenaren rekenden in de heenwedstrijd van de play-offs af met Apollon Limassol: 3-0. Trainer Mark van Bommel heeft wat moeten puzzelen. In totaal mist PSV tien (!) spelers. Onder meer Bruma en Steven Bergwijn zijn er niet bij. Door de mutaties is er onder meer een basisplek voor Jorrit Hendrix. Apollon Limassol - PSV begint om 19.00 uur.

Opstelling PSV: Zoet; Dumfries, Baumgartl, Viergever, Boscagli; Rosario,Gutiérrez, Hendrix; Ihattaren, Malen, Gakpo

Ook voor Feyenoord lijkt de return in de play-offs van de Europa League een formaliteit. In eigen stadion waren de Rotterdammers vorige week met 3-0 te sterk voor Hapoel Beër Sheva en dus heeft de ploeg van Jaap Stam uitstekende papieren voor de return. Feyenoord is zonder Yassin Ayoub en Jan-Arie van der Heijden afgereisd naar Israël, zij azen op een transfer. Hapoel Beër Sheva - Feyenoord begint om 19.30 uur.

Opstelling Feyenoord: Vermeer; Karsdorp, Botteghin, Ie, Haps; Tapia, Kokcü, Fer; Berghuis, Narsingh, Larsson

AZ heeft van de drie Nederlandse ploegen de zwaarste opdracht. De formatie van trainer Arne Slot was vorige week in Enschede beter dan Antwerp, maar kwam niet verder dan 1-1. Het zal dus een hels karwei worden om de klus te klaren. Slot voert één wijziging door voor de return: de herstelde Stijn Wuytens vervangt Pantelis Hatzidiakos in het centrum van de defensie. Antwerp - AZ begint ook om 19.30 uur.

Opstelling AZ: Bizot; Svensson, Vlaar, Wuytens, Wijndal; Midtsjö, Koopmeiners, Ouwejan; Stengs, Boadu, Idrissi.