Locadia 'bevrijd' uit Engeland: voormalig PSV-spits beproeft geluk in Bundesliga

Locadia 'bevrijd' uit Engeland: voormalig PSV-spits beproeft geluk in Bundesliga

29-08-2019 14:46 Laatste update: 14:56
27

Jürgen Locadia vervolgt zijn carrière in de Bundesliga. De spits van Brighton & Hove Albion maakt het seizoen op huurbasis af bij TSG Hoffenheim, zo bevestigt de Duitse club donderdag.

Al een aantal dagen was bekend dat Locadia tijdelijk naar Duitsland zou verkassen, mits hij de medische keuring zou doorstaan. De tests hebben geen problemen aan het licht gebracht en dus mag Locadia zich nu speler van Hoffenheim noemen. De club maakt niet bekend of er een optie tot koop is bedongen.

Locadia maakte in januari 2018 voor ongeveer 17 miljoen euro de overstap van PSV naar Brighton. Onder toenmalig manager Chris Hughton wist hij nooit uit te groeien tot een onbetwiste, belangrijke basiskracht. Locadia pendelde veelal tussen bank en basis. In 2018/19, zijn eerste volledige seizoen in de Premier League, kwam de rechtspoot tot 26 competitieduels en twee doelpunten. Graham Potter, de opvolger van Hughton, geeft momenteel de voorkeur aan anderen. 

Met Schreuder, sinds deze zomer trainer van Hoffenheim, treft Locadia in Duitsland een landgenoot. Bij Hoffenheim staat ook Joshua Brenet onder contract. Locadia speelde met de back samen in Eindhoven.