'Fantastische' start voor Schöne: Een heel ander ander systeem dan bij Ajax

'Fantastische' start voor Schöne: "Een heel ander ander systeem dan bij Ajax"

29-08-2019 17:37
14

Lasse Schöne ervaart zijn eerste weken in Italië als 'fantastisch'. Dat laat de Deense middenvelder, die Ajax inruilde voor Genoa, donderdag weten op een persconferentie.

Schöne won afgelopen seizoen de landstitel en de KNVB Beker en haalde met Ajax de halve finale van de Champions League. Deze zomer koos hij voor een Italiaans avontuur. "Ja, een avontuur is het, zeker voor iemand van mijn leeftijd", aldus de 33-jarige routinier.

"De eerste twee weken zijn fantastisch geweest. De stad is prachtig en de eerste indrukken zijn heel positief. De ploeg bestaat uit goede spelers en goede mensen; we hebben veel plezier samen. Ik kan niet wachten op mijn eerste optreden in Marassi (stadion van Genoa, red.)."

Voor Schöne is het wel even omschakelen. "Het voetbal in Nederland en Italië verschilt van elkaar. In Nederland verdedig je samen en val je samen aan. Hier hanteren we een heel ander systeem dan bij Ajax, maar ik denk dat we het goed gaan doen in de Serie A."

Genoa begon het seizoen afgelopen weekend met een 3-3 gelijkspel tegen AS Roma. Schöne stond negentig minuten op het veld.