Loting Champions League: De Jong in zware poule met Barça, De Ligt treft Bosz

Loting Champions League: De Jong in zware poule met Barça, De Ligt treft Bosz

29-08-2019 19:32
25

De loting voor de groepsfase van de Champions League heeft donderdagavond enkele krakers opgeleverd. Zo neemt recordhouder Real Madrid het in poule A op tegen Paris Saint-Germain en ook het FC Barcelona van Frenkie de Jong en Lionel Messi kan aan de bak.

De Catalanen lijken veroordeeld tot de poule des doods met Borussia Dortmund en Internazionale. Zowel de Duitse als de Italiaanse club roerde zich deze zomer flink op de transfermarkt en begint met hoge verwachtingen aan het seizoen. De vierde tegenstander in groep F is het Slavia Praag van Mick van Buren. Real en PSG lijken in groep A om de winst te strijden. Behalve met elkaar moeten ze zien af te rekenen met Club Brugge en Galatasaray.

Voor het Juventus van Matthijs de Ligt en Cristiano Ronaldo wacht opnieuw een ontmoeting met Atlético Madrid. De Portugese ster zorgde vorig seizoen hoogstpersoonlijk voor de uitschakeling van de Madrilenen in de achtste finale met een hattrick. Juve en Atlético nemen het in poule D verder op tegen Lokomotiv Moskou en het Bayer Leverkusen van trainer Peter Bosz, dat daarmee voormalig pupil De Ligt treft en voor een loodzware opgave staat.

Titelhouder Liverpool neemt het in groep E op tegen Napoli, waar Hirving Lozano sinds kort actief is, RB Salzburg en KRC Genk. Verliezend finalist Tottenham Hotspur treft in groep B Bayern München. Olympiakos en Rode Ster Belgrado kunnen hun borst natmaken in dezelfde poule. 

Manchester City, een van de topfavorieten, heeft het op het eerste oog getroffen. De ploeg van manager Pep Guardiola neemt het op tegen Shakhtar Donetsk, Dinamo Zagreb en Atalanta Bergamo. Bij de Italianen staan Marten de Roon en Hans Hateboer onder contract.