Ten Hag: 'Geen vanzelfsprekendheid dat we in Champions League verder gaan'

Ten Hag: 'Geen vanzelfsprekendheid dat we in Champions League verder gaan'

29-08-2019 20:30
42

Erik ten Hag ziet perspectief voor Ajax na de loting voor de groepsfase van de Champions League. Volgens de trainer van de Amsterdammers is er geen uitgesproken favoriet of zwakke broeder in de poule met Chelsea, Valencia en Lille.

"Het zijn drie mooie tegenstanders en er zit perspectief in. Al kan ik op dit moment niet exact de krachtsverhoudingen inschatten", stelt Ten Hag in gesprek met Ajax TV. "Vorig jaar hadden we met Bayern München een uitgesproken favoriet en was AEK Athene een zwakkere ploeg. Nu lijken de verhoudingen heel gelijk. Iedereen kan van elkaar winnen."

Wedden

Meer odds

Als Ten Hag een favoriet moet aanwijzen, dan is dat Europa League-winnaar Chelsea. "De intensiteit in de Premier League is zo hoog. Maar in Spanje kunnen ze goed voetballen en Lille eindigt ook gewoon als tweede in een fysiek heel sterke competitie. Wij zullen een fantastische campagne moeten draaien als we willen overwinteren. We zullen beter moeten worden. We zijn ambitieus, maar het is geen vanzelfsprekendheid dat we in de Champions League verder gaan."

"Een voordeel is dat we niet ver hoeven te reizen", vervolgt Ten Hag. "Ik reken op veel support van onze fans. We gaan ook naar mooie, nostalgische stadions met Mestalla en Stamford Bridge. En Lille heeft een nieuw stadion. Het zijn echt stuk voor stuk mooie affiches."