Van der Sar lacht na Ajax-loting: 'Daar bewaar ik goede herinneringen aan'

Van der Sar lacht na Ajax-loting: 'Daar bewaar ik goede herinneringen aan'

29-08-2019 21:27
46

De loting voor de groepsfase van de Champions League 'kon slechter' voor Ajax. Dat concludeert algemeen directeur Edwin van der Sar na afloop in Monaco.

Van der Sar is tevreden met Chelsea, Valencia en OSC Lille als tegenstanders. "Chelsea en Valencia zijn misschien wel gelijkwaardig met ons, op Lille heb ik totaal geen zicht. Maar het belangrijkste is dat we na Kerst nog Europees voetbal spelen", reageert de Ajax-directeur.

Met name het tweeluik tegen Chelsea kan Van der Sar bekoren. "Ajax heeft daar nog nooit tegen gespeeld, maar ikzelf bewaar goede herinneringen aan Chelsea", doelt hij op de gewonnen Champions League-finale van 2008, waarin Van der Sar een heldenrol vertolkte door de beslissende strafschop van Nicolas Anelka te stoppen.

"Het is ook leuk om Jasper Cillessen met Valencia in de Johan Cruijff Arena te zien", vervolgt Van der Sar, die gaat voor overwintering in de Champions League. "We moeten laten zien wat we vorig jaar geleerd hebben. Nu is het tijd voor een vervolgstap met nieuwe spelers die de gaten moeten opvullen die anderen hebben achtergelaten."