Gigantische overmacht Frenkie de Jong, Van Dijk houdt De Ligt van UEFA-prijs

Gigantische overmacht Frenkie de Jong, Van Dijk houdt De Ligt van UEFA-prijs

29-08-2019 22:32
69

De UEFA heeft donderdagavond de exacte uitslag bekendgemaakt van de verkiezingen voor de individuele prijzen die werden uitgereikt rond de Champions League-loting. Wat blijkt: Frenkie de Jong is met een straatlengte voorsprong verkozen tot beste middenvelder.

De UEFA-verkiezing werd gehouden onder de trainers van alle clubs die zich plaatsten voor de groepsfase van de Champions League en Europa League én 55 sportjournalisten uit alle landen die zijn aangesloten bij de UEFA. Zij stelden allemaal een top-drie samen: de nummer één kreeg vijf punten, de nummer twee drie en de nummer drie één.

Van Dijk werd in Monaco uitgeroepen tot UEFA-Speler van het Jaar. De verdediger van Liverpool en het Nederlands elftal kreeg 304 punten, ruim meer dan nummer twee Lionel Messi (207 punten). Cristiano Ronaldo eindigde met 74 punten op de derde plaats. In de top-tien was ook plaats voor Matthijs de Ligt en De Jong, die de achtste plek delen.

Nog opvallender is de overmacht van De Jong. De middenvelder van FC Barcelona kreeg voor zijn prestaties in het shirt van Ajax 222 punten. Dat zijn er liefst 162 meer dan nummer twee Christian Eriksen en 163 meer dan nummer drie Jordan Henderson. Georginio Wijnaldum werd vijfde, Dusan Tadic en Hakim Ziyech gedeeld achtste en Donny van de Beek tiende, samen met Sergio Busquets.

De race om de prijs voor beste verdediger ging tussen Van Dijk en De Ligt. Van Dijk eindigde bovenaan met 349 punten, De Ligt had er 205. Liverpool-verdediger Trent Alexander-Arnold verzamelde als nummer drie 'slechts' 29 punten.

Check de volledige uitslag, gepubliceerd door de UEFA, hier!