'Briljant! Ik wilde Van Dijk meteen bellen, maar hij moest eerst het podium op'

'Briljant! Ik wilde Van Dijk meteen bellen, maar hij moest eerst het podium op'

Gepubliceerd: donderdag 29 augustus 2019 om 23:04do 29-08-2019 om 23:04

Laatste update: vrijdag 30 augustus 2019 om 00:08vr 30-08-2019 om 00:08

De uitverkiezing van Virgil van Dijk tot beste UEFA-speler van het seizoen maakt Jürgen Klopp dolgelukkig. De Liverpool-manager vindt het een belangrijk teken voor het voetbal dat een verdediger de prestigieuze prijs wint.

"Briljant! Dit is groot. Ik wilde hem meteen bellen, maar hij moest eerst het podium op", reageert Klopp op de website van Liverpool. "Ik ben zo blij voor hem; ik ben ook blij voor ons, omdat hij weet dat hij geen prijzen kan winnen zonder de jongens om hem heen. Het is een prijs voor ons allemaal, maar we sturen onze grote man daarheen om hem op te eisen."

"Het is iets heel groots - en heel zeldzaam en bijzonder voor een verdediger. Het is zo'n belangrijk teken voor het voetbal", stelt Klopp. "Ja, we houden allemaal van goals, maar meer en meer raken mensen opgewonden van verdedigen."

De Duitse manager van Liverpool heeft tot slot fraaie woorden over voor Van Dijk. "Virg is een exceptionele verdediger en op dit moment 100 procent zeker de beste verdediger ter wereld, dus hij verdient deze prijs volledig. Het is de kers op de taart na het winnen van de Champions League."

Van Dijk werd in Monaco, waar rond de Champions League-loting de individuele prijzen werd uitgereikt, ook verkozen tot beste verdediger van het seizoen.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws