Frenkie de Jong: Ik voelde me wel echt een kleuter tussen al die grote mannen

Frenkie de Jong: "Ik voelde me wel echt een kleuter tussen al die grote mannen"

Gepubliceerd: vrijdag 30 augustus 2019 om 00:00vr 30-08-2019 om 00:00

Laatste update: vrijdag 30 augustus 2019 om 00:07vr 30-08-2019 om 00:07

Frenkie de Jong voelde zich 'een soort kleuter' tussen alle sterren op het UEFA-feestje in Monaco. De 22-jarige middenvelder van FC Barcelona werd donderdagavond uitgeroepen tot beste middenvelder van het afgelopen seizoen.

Helemaal verrast was De Jong niet. "Ik had al wat gehoord, want de andere middenvelders die genomineerd waren (Christian Eriksen en Jordan Henderson, red.) zouden niet komen", zegt hij tegen de NOS. "Ik had dus al een voorgevoel."

De Jong was nog niet helemaal op zijn plek tussen alle sterren, vindt hij. "Ik voelde me nog wel echt een soort kleuter tussen al die grote mannen. Het is voor mij de eerste keer. Daarom is het een beetje alsof je net nieuw in de klas komt. Ik ben natuurlijk een stuk jonger dan de rest, dus het voelde een beetje gek. Maar wel hartstikke leuk."

Bij FC Barcelona heeft de oud-Ajacied het naar zijn zin. In de eerste twee wedstrijden van het seizoen had hij een basisplaats. "Ik ben heel goed opgevangen en de taal gaat steeds beter. Ik voel me steeds beter, ook op het veld. Maar natuurlijk moet ik aan dingen wennen."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws